Tietoan 20-vuotiswebinaarit

Täytimme 20 vuotta. Sen kunniaksi tarjosimme maksuttoman webinaarisarjan, jossa yleisö pääsi perehtymään digitaalisen suunnittelun ja rakentamisen erilaisiin mahdollisuuksiin vierailevien puhujien ja Tietoan omien asiantuntijoiden johdolla. Webinaariosallistujat kuulivat mielenkiintoisia puheenvuoroja ja myös asiakkaidemme kokemuksia.

 

Kiitämme kaikkia webinaareihimme osallistuneita. Julkaistut webinaarien tallenteet voit katsoa sivun alaosasta.

Haluatko saada ensimmäisten joukossa tiedon tulevista webinaareistamme? Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa Tietoan uutiskirje

 

Webinaarit:

 

Toimiva tietomallintaminen (26.11.2020 klo 14–15)

Toimiva tietomallintaminen kiinteistösijoittajan näkökulmasta: Exploring BIM – Questions, hurdles and benefits, puhuja Dr. Anke Jurleit, Project Director, Union Investment Real Estate (esitys on englanniksi)

Toimivan tietomallintamisen rooli hankkeen johtamisen näkökulmasta, puhuja Jani Rantala, rakennuttajakonsultti, Indepro Oy

Toimiva tietomallintaminen: Case Kaupunkiympäristötalo, puhuja Marko Rajala, toimitusjohtaja, Tietoa Finland Oy

 

Sujuvat sovellukset (25.3.2021 klo 14–15)

Keynote: A Reason for a Digital Innovation, puhuja Miles Kemp, CEO & Head of Design, Variate Labs
Miles Kemp kertoo, miksi heidän asiakkaansa päätyivät hyödyntämään markkinoinnissaan digitaalisia innovaatioita. Esitys on englanninkielinen.

Kumppani: IT-ympäristöt – ovatko pilvipalvelut ainoa vaihtoehto?, puhuja Ilkka Lilius, arkkitehti, Reflector Oy
Ilkka Lilius haastaa ajattelemaan suunnittelutoimistojen IT-ympäristöjä ja käytäntöjä järjestelmäkonsultin kokemuksella.

Asiakas: Kokemukset Turun Linnanniemen arkkitehtuurikilpailusta, puhuja Katri Sarlund, Turun kaupunginvaltuuston valtuutettu ja kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston jäsen
Katri Sarlund kertoo käyttäjän näkökulmastaan kokemuksistaan Competition Cloudista Linnanniemen kilpailussa.

Tietoa: Competition Cloud – suunnittelukilpailujen järjestäjien välineeksi, puhuja Tomas Westerholm, digijohtaja, Tietoa Finland Oy
Tomas Westerholm kertoo, miten Competition Cloudia on rakennettu kymmenen kilpailun myötä asiakasta kuunnellen.

 

Vaikuttava visualisointi kaupunkikehityksen työkalupakissa: Case Turun Pihlajaniemi (6.5.2021 klo 14–15)

Kaupunkikehittämisen uudet toimintamallit
Puhujana Pekka Saarinen, CEO, Head of Urban Design, Urbanity
Saarinen kertoo työstään kaavoituskonsulttina ja suunnittelua koordinoivana tahona Turun Pihlajaniemen alueen maankäytön suunnittelussa ja asemakaavan valmistelussa.

Asiakasnäkökulma
Puhujana Laura Schrey, Kiinteistökehityspäällikkö, Senaatti-kiinteistöt
Schrey kertoo, kuinka visualisointityötä hyödynnetään monipuolisesti asukasvuorovaikutuksessa, viestinnässä ja markkinoinnissa.

Kuvittele uusi kaupunginosa – Parametriset visualisointityökalut kaavahankkeessa
Puhujana Olli Pääkkönen, Visualisointiyksikön päällikkö, Tietoa Finland Oy
Tietoa auttoi viestimään kaavatyön vahvan vision alueen asukkaille, poliittisille päättäjille ja tuleville rakentajille. Pääkkönen kertoo, miten asemakaavatyön ja tontinluovutuskilpailun hedelmistä luotiin synteesi yhdessä tilaajan kanssa.

 

Luotettavat lähtötiedot sujuvan korjausrakentamisen ja -suunnittelun perustana – Laserkeilaus, fotogrammetria, pistepilviaineistot ja inventointimallit (9.6.2021 klo 14-15)

Luotettavat lähtötiedot kulttuurirakennuksien restaurointi- ja korjaussuunnittelussa
Puhujana Tapani Mustonen, arkkitehti SAFA, Arkkitehdit Mustonen Oy
Mustonen kertoo pää- ja arkkitehtisuunnittelijan näkökulmasta lähtötietojen merkityksessä restaurointi- ja korjaussuunnittelussa sekä vuorovaikutuksen tärkeydestä erityiskohteissa.

Case-kohteina Töölön Kirjasto (Aarne Ervi 1970), Lahden Ristinkirkko (Alvar Aalto 1978), Espoon Kulttuurikeskus (Arto Sipinen 1989), Hvitträsk (Gesellius, Lindgren, Saarinen 1903), Turun linna (1200-luvun loppu-)

Pistepilviaineistot ja inventointimallit suunnittelijoiden tarpeisiin sovitettuina – Integroitu dokumentointiprosessi ja tiedon tuottaminen
Puhujana Jaakko Hauru, arkkitehti SAFA, Lähtötiedot-yksikön päällikkö, Tietoa Finland Oy
Hauru kertoo, miten erilaisiin tarpeisiin vastataan oikeilla menetelmillä ja aineistoilla. Muun muassa fotogrammetrian hyödyntämisestä erilaisissa hankkeissa.

Case-kohteena Lahden Ristinkirkko.