Tietoa ja M.A.D. paketoivat uudenlaisen palveluratkaisun rakennushankkeen optimointiin

Kaksi kotimaista tietomallinnuksen asiantuntijaa, Tietoa Finland ja M.A.D. (osa Nordic BIM Groupia), tarjoavat rakentamisen tilaajille uudenlaisen ratkaisun hankkeen optimointiin. Alan parhaan osaamisen ja ohjelmiston avulla suunnitteluprosessi kytketään saumattomasti BIM-ympäristöön, jolloin rakennushankkeen kaikki osapuolet pääsevät hyödyntämään tietoa tehokkaasti, läpinäkyvästi ja luotettavasti. 


dRofus on tehokas ohjelmistoratkaisu rakennuksen elinkaarihallintaan. Kun dRofus yhdistetään Tietoan ammattimaiseen projektikonsultointiin, hankkeen tilaohjelmointi sekä tila- ja käyttäjävaatimusten hallinta, seuranta ja raportointi onnistuvat ainutlaatuisella tavalla. Asiakas saa avaimet aivan uudenlaiseen tiedolla johtamiseen. 

Suomenkielinen dRofus kytkeytyy suoraan tietomalliin: suunnittelija näkee käyttäjän vaatimukset, projektinjohto ja käyttäjä puolestaan suunnitelmatiedot. Tämä varmistaa rakennuksen toimivuuden ja käyttäjälähtöisyyden. 

“Tilavaatimuksien hallinta ja kommunikointi ovat usein hankkeen pullonkauloja ja saattavat viivästyttää koko rakennushanketta. Pahimmillaan suunnitellaan tiloja, jotka eivät vastaa käyttötarkoitustaan. Se on hyvin kallista. Vakioiduista tilatiedoista ja tiedolla johtamisesta on tulossa yhä tärkeämpiä hankkeen optimoinnin välineitä. Tilatiedot ovat hyödyksi myös kiinteistön käytössä ja ylläpidossa“, kertoo Tietoan toimitusjohtaja Marko Rajala

Tätä muutosta jouduttavat myös rakennusalan digitalisoituminen, kestävän kehityksen tavoitteet ja viranomaisvaatimukset – käytännössä esimerkiksi Yleiset tietomallivaatimukset 2020, ISO 19650 -standardi ja uusi Maankäyttö- ja rakennuslaki. 

“Uusi palveluratkaisumme tukee tilavaatimuksien hallinnan ja tulevien uudistusten nopeaa käyttöönottoa, asiakkaan edun mukaisesti”, Rajala tiivistää.

Haluatko tietää lisää? 


Asiantuntijamme kertovat mielellään, millä tavalla ratkaisu voisi hyödyttää juuri teidän organisaatiotanne. 

Marko Rajala, toimitusjohtaja, Tietoa Finland Oy 
, 040 556 6654 

Ville Pietilä, tuotepäällikkö, M.A.D. (Nordic BIM Group Oy)
, 050 538 0251 

Tietoa yrityksistä 


Tietoa Finland Oy 
Tietoa on suomalainen tietomallintamisen ja visualisoinnin palveluyritys, joka tuottaa luotettavat lähtötiedot tietomallipohjaisiin rakennushankkeisiin. Yrityksen palvelut tähtäävät kiinteistökehityksen, suunnittelun ja rakentamisen sujuvuuteen sekä tuottavuuteen. Tietoa konsultoi, koordinoi ja kouluttaa – auttaa tekemään asiat kunnolla. 

M.A.D. (Nordic BIM Group Oy)
M.A.D. (osa Nordic BIM Groupia) tarjoaa Suomen ja koko Pohjolan suosituimmat ratkaisut rakentamisen tietomallinnukseen ja elinkaarihallintaan sekä 3D-mallinnukseen ja visualisointiin. Yritys varustaa, kouluttaa ja palvelee Suomessa tuhansia asiakkaita, jotta nämä voivat luoda laadukasta ja kestävää elinympäristöä sekä tehostaa omaa liiketoimintaansa.