Työharjoittelu Tietoa Finland Oy:llä – Melika Westerholm

Melika Westerholm, 16, oli Tietoa Finland Oy:llä kahden viikon ajan työharjoittelussa. Hän sai erityiskiitosta oma-aloitteisuudestaan ja toimeliaisuudestaan.

Työjaksoni alkoi 29.7.2019. Tietoa Finland Oy:n toimistotilat sijaitsevat Kampissa, helppojen kulkuyhteyksien vieressä. Toimistossa minulle esiteltiin toimitilat ja kerrottiin työtehtävistä. Työtehtäviini kuului mm. aulan siistinä pitäminen sekä muu toimiston ylläpito. Töissä minä vastasin firman puhelimeen ja vastaanotin vieraita. Työtehtävät eivät olleet vaativia, mutta sain nähdä, minkälainen työilmapiiri toimistolla on. Ilmapiiri oli hyvin rauhallinen, aikaansaava ja rento.

Ensimmäinen viikko oli työpaikalla hiljainen, koska moni oli vielä lomalla. Aula pysyi siistinä ja kahvimukeja ei jäänyt lojumaan ympäriinsä. Minun tehtävänäni oli etsiä netistä mahdollisten asiakkaiden yhteystietoja ja soittaa myyntipuheluja. Jos kalenterissa näkyi kokous, keitin kahvit ja järjestin tarjoilut kokousta varten. Kokoushuoneiden sekä aulan täytyi olla koko ajan järjestyksessä ja uusimman sanomalehden piti olla valmiina luettavaksi.

Kerran viikossa toimistolle tilattiin kahvitarpeita ja hedelmiä, ja purin ostoskassit ja asetin hedelmät kulhoihin. Jos kulhot päivän aikana tyhjenivät, ne piti täyttää. Sain tehtäväksi myös printata tietokoneiden nimiä teippinauhalle ja teipata tietokoneiden nimet paikoilleen.

Toisella viikolla työntekijöitä alkoi olla enemmän. Lomilta oli päästy ja kaksi uutta työntekijää saapui toimistolle viikon alussa. Kahvikuppeja jäi enemmän ja enemmän lojumaan ja töitä riitti. Soitin myyntipuheluja uudesta aiheesta ja kirjasin ylös mahdolliset asiakkaat. 

Toimistolla oli paljon erilaisia ihmisiä. Jotkut moikkailivat hilpeästi tullessaan sisään, kun taas toiset olivat keskittyneempiä omiin työasioihinsa. Huomasin kuitenkin, että työpaikan henkilöstö tuli hyvin toimeen, vaikka kampuksella on väkeä neljästä eri firmasta. Työntekijät olivat ahkeria ja toimistolla oli reipas tunnelma. Pidempää päivää töissä viettävät pitivät toki enemmän taukoja, jonka huomasi biljardipöydän toistuvasta käytöstä. Tein itselleni tehtäväksi valmistella biljardipöytä aina seuraavaa peliä varten.