Realistisia visualisointeja ilmakuvausta hyödyntämällä

Visualisoinnin tärkeä tehtävä on esittää visualisoitavan kohteen suhde olemassa olevaan ympäristöön. Havainnollisin menetelmä on hyödyntää visualisoinnin taustalla oikeaa valokuvaa.

Taustakuvien ottamista ovat aikaisemmin rajoittaneet haastavat kuvakulmat. Esimerkiksi kerrostalon ylimmän kerroksen parvekenäkymää tai korttelia havainnollistavaa lähi-ilmakuvaa varten tarvittavan taustakuvan ottaminen on käytännössä ollut mahdotonta.

Viime vuosina voimakkaasti yleistyneet pienoishelikopterit tarjoavat ratkaisun vaativien kuvakulmien ottamiseen. Olemme useamman vuoden itse kuvanneet kopterilla tarvittavat taustakuvat. Vahvan käytännön kokemuksen ja kehittämiemme tekniikoiden avulla pystymme toteuttamaan kuvaukset tarkasti halutuista sijainneista ja korkeuksista. Erityisesti realististen huoneistonäkymien kuvaukset vaativat hyvin tarkat kuvaussijainnit.

Nykyisin ilmakuvaus on kiinteä osa Tietoa Finland Oy:n visualisointipalveluja. Itse kuvatuilla taustoilla varmistamme visualisointien tasaisen laadun ja tarkan realismin.

 

TIETOVUOTO on Tietoan asiantuntijoiden oma palsta, joka käsittelee alan ajankohtaisia teemoja.

Jutun kirjoittaja on Tietoan ilmakuvauspalvelujen projektipäälikkö, maanmittausinsinööri  Janne Hirvonen.