Loft-tehdas – Kuvat täynnä fiilistä

Loft-tehdas on v. 1934 rakennettu Wärtsilän konepajahalli, joka saa mittavassa korjausrakennushankkeessa uuden alun. YH Kodit on muuttamassa historiallista teollisuuskiinteistöä tasokkaiksi loft-asunnoiksi. Rakennuksen tehdasmaisuus ja massiiviset rakenteet takaavat, että vanhan rakennuksen charmi säilyy. Loft-tehtaan suunnittelusta vastaa korkealaatuisiin kohteisiin erikoistunut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners.

Asunnon ostajat täytyy vakuuttaa verkossa

”Kaupankäynti asuntomarkkinoilla on muuttunut. Ihmiset tutkivat verkossa, että mikä heille voisi sopia. Ilman laadukkaita kuvia emme pysty potentiaalista asiakasta edes tavoittamaan”, kertoo aluejohtaja Ilkka Utriainen YH-kodeista ja jatkaa: ”Kun on hyvät kuvat, ihmiset jäävät koukkuun, tutkivat lisää ja innostuvat. Laadukas kuvamateriaali on alusta asti ollut oleellinen osa Loft-tehdas-hanketta.”

Keskiössä sisustamisen nykytrendit

Loft-tehtaan visulisoinneissa panostettiin poikkeuksellisen paljon ajankohtaiseen, fiiliksiä herättävään sisustamiseen. Kuvien haluttiin aidosti innostavan ostajia ja herättävän heissä tunteita. Kompromisseja ei haluttu tehdä.

”Loft-tehdas on historiallinen ja monin tavoin spesiaali kohde. Toteutimme kuvissa kolme erityylistä maailmaa. Näytämme visualisoinnin avulla, minkätyyppinen kohde sisältäpäin voisi olla. Olemme rohkeasti halunneet seurata nykytrendejä. Kuvat vastaavat tämän päivän sisustamista”, Utriainen kiittelee.

”Kuvien on saatava ihmiset innostumaan. Tarkoituksemme ei ole miellyttää kaikkia. Tämä kohde ei sovi kaikille, mutta niille, joille se sopii, se sopii sitten todella hyvin”, Utriainen painottaa.

Visualisointien laadussa ei tingitä

Halusin valita toimijan, joka tekee laadukasta materiaalia. Tietoa on osoittautunut sellaiseksi kumppaniksi. He olivat minulle aikaisemminkin tuttuja. Halusin nimenomaan heidät tähän mukaan. Tietoa on tehnyt tarkkaa työtä ja kuvat vastaavat juuri sitä, mitä tilat tulevat olemaan”, kertoo Ilkka Utriainen.

Yhteistyöstä Tietoan kanssa Utriainen jatkaa: ”Asiointi Tietoan kanssa on mennyt erittäin hyvin. Olen aina saanut henkilöt kiinni ja nopeasti kommentteja. Ja aina jos itseäni on jokin asia askarruttanut, olen heti saanut asiantuntevaa apua ja vinkkejä millaista kannattaisi tehdä. Tietoa on luotettava, asiantunteva ja hyvä kumppani.”

 

Rakennuttajat: YH-Kodit Oy ja Jatke Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy
Visualisointi: Tietoa Finland Oy, sisustussuunnittelu yhteistyössä sisustusbloggaaja Peeta Peltolan kanssa

Jutussa haastateltuna YH-Kodit Oy:n aluejohtaja Ilkka Utriainen